Super- Luna -Albastră

      Anul care tocmai s-a încheiat și-a făcut intrarea cu un fenomen celest rar. Din SUA până în Rusia, Singapore, Istanbul si Ierusalim, parțial și din București, a putut fi observat, la șfârșitul lunii ianuarie2018, fenomenul numit de NASA "super-luna albastra sangerie", o combinație de eclipsă totală de lună albastră și o super-lună. A fost prima eclipsă de lună albastră din ultimii 150 de ani.
                           In 2019 va avea loc o noua Eclipsă Totală de Lună
Fenomenele astronomice sunt un motiv în plus prin care putem admira mediul în care trăim și să ne dorim să îl protejăm cât mai mult cu putință.
În anul ce va urma, astronomii ne anunță că vom Luna ne pregătește încă trei zile în care își va „schimba” culoarea în roșu și va părea mai aproape de noi, toate acestea datorită Eclipsei Totale.
Acest fenomen va avea loc în 2019, astfel: în 21 Ianuarie, 19 Februarie (când Luna va fi cel mai aproape de Pământ) și 21 Martie. Specialiștii NASA se așteaptă ca, în total, eclipsa să dureze trei ore si 17 minute, din care o oră și două minute să fie eclipsa totală.
Ultima dată când am fost martorii acestui fenomen spectaculos a fost în 27 Iulie 2018.

Comentarii

Postări populare